obálka: Osvetľovník matematiky 2 - Zlomky

Osvetľovník matematiky 2 - Zlomky (2006)

Autor: Kolbaská Viera
Vydavateľstvo:
Bežná cena knihy: 5,65 €
Naša cena: 5,37 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Druhá časť matematiky pre ZŠ nadväzuje na Osvetľovník matematiky 1. Podobne ako prvá časť osvetľovníka, aj druhá časť pomáha spriateliť sa s matematikou, pretože veľmi zrozumiteľne vysvetľuje pojmy a operácie a učí žiaka prakticky ich použiť.

Úvodné kapitoly vysvetľujú pojem zlomok, s ktorým sa stretávame v každodennom živote. Hlavným cieľom je pochopiť, čo to zlomok je a čo ním môžeme vyjadriť. Ďalšie časti publikácie sú zamerané na porovnávanie, rozširovanie i krátenie zlomkov a na počtové operácie so zlomkami. Vysvetlenia sú sprevádzané názornými obrázkami. Dôležité sú aj podkapitoly zamerané na overenie porozumenia preberaného učiva. Riešené príklady a úlohy v cvičeniach prispievajú k rozšíreniu a utvrdeniu poznatkov o zlomkoch.

Kniha je užitočná pre žiakov šiestych ale aj vyšších ročníkov základnej školy. Učitelia i rodičia v nej nájdu množstvo námetov na vysvetlenie nejasností. Po osvetľovníku však radi siahnu aj tí, ktorí si potrebujú osviežiť alebo doplniť doterajšie vedomosti o zlomkoch.



Podrobnosti

  • ISBN: 978-80-8916-033-4
  • Rok vydania: 2006
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788089160334