obálka: UZZ 2/2017 Zákon o správnych poplatkoch, Zákon o súdnych poplatkoch

UZZ 2/2017 Zákon o správnych poplatkoch, Zákon o súdnych poplatkoch (2017)

Vydavateľstvo: vydavatelstvo PORADCA
Bežná cena knihy: 5,88 €
Naša cena: 5,59 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

podľa právneho stavu k 16. 1. 2017 (Úplne znenia zákonov 2/2017)

Úplné znenie zákona NR SR č. 145/1995 Z. z. O SPRÁVNYCH POPLATKOCH

Po zmene zákonom č. 272/2016 Z. z.: Za účelom nastavenia lehoty na vyplatenie poplatku alebo preplatku prevádzkovateľom systému na základe už priznaného poplatku alebo preplatku správnym orgánom sa ustanovuje lehota 10 rokov od konca kalendárneho roka, v ktorom sa stalo vydané rozhodnutie o vrátení poplatku alebo preplatku právoplatným. Po uplynutí tejto lehoty možnosť vyplatiť poplatok alebo preplatok zaniká. Upravuje sa položka 65 pri evidencii vozidla do národnej evidencie vozidiel v SR na základe uplatnenia princípu vyjadrenia hodnoty vozidla cez objektívne ukazovatele, ktorými sú výkon a vek vozidla. *Ak sa odovzdá vozidlo na spracovanie podľa zákona o odpadoch, tento úkon nebude podliehať správnemu poplatku. Súčasne sa zavádza oslobodenie od poplatku za trvalé vyradenie vozidla v prípade jeho odcudzenia.

Po zmene zákonom č. 386/2016 Z. z.: *Zvyšuje sa položka za vydanie vyjadrenia k umiestneniu technických zariadení alebo zariadení používaných pri prevádzkovaní videohier, za každé vyjadrenie zo 100 na 200 . Zavádza sa správny poplatok za vydanie súhlasu obce k umiestneniu stávkovej kancelárie a binga vo výške 200 za každý takýto súhlas, ktorý bude platiť počas celej doby platnosti individuálnej licencie (5 rokov), ako aj správny poplatok v sume 200 za vydanie vyjadrenia k umiestneniu kasína.

Úplné znenie zákona č. 71/1992 Zb. O SÚDNYCH POPLATKOCH a poplatku za výpis z registra trestov

Po zmene zákonom č. 307/2016 Z. z.: *Zavádzajú sa osobitné ustanovenia o poplatkovej povinnosti v upomínacom konaní.

Po zmene zákonom č. 342/2016 Z. z.: Rozširuje sa rozsah osobných oslobodení z poplatkovej povinnosti o poverenú osobu vykonávajúcu konsolidáciu pohľadávok verejného sektora. Za účelom nastavenia lehoty na vyplatenie poplatku alebo preplatku prevádzkovateľom systému na základe už priznaného poplatku alebo preplatku príslušným orgánom sa ustanovuje lehota 10 rokov od konca kalendárneho roka, v ktorom sa stalo právoplatným vydané rozhodnutie o vrátení poplatku alebo preplatku alebo bolo vydané písomné upovedomenie o spôsobe vybavenia sťažnosti. Po uplynutí tejto lehoty možnosť vyplatiť poplatok alebo preplatok zaniká. *Doplňuje sa ustanovenie o evidencii poplatkov, archivácii potvrdení o úhrade poplatkov pre účely následnej kontroly v príslušnom orgáne v rozlíšení, ak ide o orgány zapojené alebo nezapojené do centrálnej evidencie poplatkov.

Po zmene zákonom č. 2/2017 Z. z.: Súdny poplatok splatný podaním návrhu na vykonanie exekúcie možno platiť len poštovým poukazom alebo prevodom z účtu. Upravuje sa výška poplatkov týkajúcich sa exekučného konania.


Zaradené v


Podrobnosti

  • Počet strán: 160
  • Formát: 148 × 210 mm
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2017
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 8584113060653