obálka: Poradca 12-13/2020 – Trestný zákon s komentárom

Poradca 12-13/2020 – Trestný zákon s komentárom (2020)

Vydavateľstvo: Poradca
Bežná cena knihy: 9,60 €
Naša cena: 9,12 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Titul obsahuje úplné znenie zákona po ostatnej novele s komentárom:

Trestný zákon – komentár

Trestné právo je jedno z odvetvia verejného práva. Poskytuje ochranu spoločenským záujmom uvedeným v Trestnom zákone pred protiprávnymi konaniami tým, že určuje, čo je trestným činom, vymedzuje podmienky a predpoklady trestnej zodpovednosti, ustanovuje tresty a ochranné opatrenia a vedie subjekty k plneniu zákonných povinností a zachovaniu pravidiel spolužitia. Skutkové podstaty trestných činov sú systematicky zaradené do niekoľkých hláv v dvoch častiach Trestného zákona podľa významu chráneného záujmu alebo špeciálnej ochrany spoločenských vzťahov.

V trestnom práve rozlišujeme trestné právo hmotné určujúce, ktoré konanie je trestné a aké opatrenia možno použiť voči páchateľom trestných činov a trestné právo procesné upravujúce postup orgánov činných v trestnom konaní pri zisťovaní a prejednávaní trestných činov a pri výkone rozhodnutí, ako aj práva a povinnosti osôb zúčastňujúcich sa v trestnom konaní. Hlavným prameňom trestného práva je Trestný zákon č. 300/2005 Z. z., ktorého komentár prinášame v poslednom čísle edičného ročníka Poradca 2020.

Kľúčové slová:

trestný zákon, trestné právo, zločin, prečin, trestný čin, trestná zodpovednosť, mladistvý, trest odňatia slobody, trest, skutková podstata, trestné konanie



Podrobnosti

  • Počet strán: 392
  • Formát: 147 × 210 mm
  • Váha: 292 g
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2020
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9771335158094