obálka: Zbrojný preukaz

Zbrojný preukaz (2018)

Autor: Vránsky Jozef
Vydavateľstvo: Epos
Bežná cena knihy: 17,90 €
Naša cena: 17,01 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Zbrojný preukaz - príprava na skúšku

Táto publikácia bola spracovaná, aktualizovaná a doplnená s cieľom vytvoriť ucelenú a aktuálnu príručku, ktorá pomôže žiadateľovi o vydanie zbrojného preukazu pri príprave na vykonanie skúšky odbornej spôsobilosti pred skúšobnou komisiou policajného útvaru.

Do prvej časti príručky sme zaradili aktualizované znenie zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive v znení neskorších predpisov so stručným komentárom k jednotlivým ustanoveniam. Žiadateľov o zbrojný preukaz však zaujme najmä znenie skúšobných otázok, ktoré sú používané pri skúškach odbornej spôsobilosti a predovšetkým správne odpovede na jednotlivé otázky, ktoré sme publikovali v 2. časti príručky.

Budúci držitelia zbrojných preukazov pri aplikácii oprávnení na držanie zbraní a streliva musia ovládať aj ďalšie vykonávacie a s témou súvisiace všeobecne záväzné právne predpisy, či už ide o vyhlášku Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 555/2003 Z. z., ktorou sa vykonávajú ustanovenia zákona o strelných zbraniach a strelive, Trestný zákon, Trestný poriadok, Občiansky zákonník, nový správny súdny poriadok, zákon o priestupkoch, zákon o poľovníctve a k nemu príslušná vykonávacia vyhláška, zákon o Policajnom zbore, zákon o Zbore väzenskej a justičnej stráže, zákon o Vojenskej polícii, zákon o obecnej polícii a ďalšie, preto sú výňatky z príslušných súvisiacich ustanovení tiež súčasťou tejto publikácie (v 3. časti). Šieste prepracované vydanie príručky plne zohľadňuje právny stav v Slovenskej republike a predstavuje dobrý základ pre úspešné absolvovanie uvedenej skúšky.



Podrobnosti

  • Počet strán: 496
  • Formát: 153 × 211 mm
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-562-0231-9
  • Rok vydania: 2018
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788056202319