obálka: Tajné písmo

Tajné písmo (2019)

Autor: Brat Roman
Vydavateľstvo: stonožka
Bežná cena knihy: 11,90 €
Naša cena: 11,31 
  (zľava 5 %)

posielame do 5-21 dní v závislosti od dostupnosti u dodávateľa


Informácie o knihe

Bacha, Samo, dávaj bacha! Musíš to vytiahnuť. Opatrne, aby si to nepoškodil. Ukazovák a palec jemne stisli cudzí predmet a pokúsili sa ním pohnúť. Super, išlo to bez problémov. Ty brďo! Predmet sa vysunul a vtedy som zistil, že ho držím za okrúhly koniec. Pevnejšie som ho zovrel a opatrne ťahal k sebe. Bola to pomerne veľká tuba z hrubej, sčasti sčernenej kože.

Dej románu Tajné písmo tvoria dva paralelné napínavé príbehy z 21. a 9. storočia, ktoré sa viažu k Devínu a majú vlastných hrdinov. Syn archeológa Samo nájde v hradnom brale puzdro so vzácnymi pergamenmi. Ide o denník Ľubena, ktorý si ho za pomoci svojej kamarátky Mahulieny písal novým písmom – hlaholikou v roku 864, pred hroziacim útokom Frankov. Samo sa vďaka svojmu nálezu začne zaujímať o život našich predkov, a keďže si postupne uvedomuje nesmiernu hodnotu nájdených pergamenov, vie si vysvetliť aj fakt, prečo ho okradnú a musí o ne tvrdo bojovať.

Tí mladí čitatelia, ktorí sa chcú naučiť písať svoje vlastné odkazy tajným písmom, si v knihe nájdu tabuľku s písmenami hlaholiky, ktorú jazykovedci zmodernizovali a prispôsobili dnešnej slovenčine.
Kniha má na obálke efektný kruhový výrez a písmenká hlaholiky v priehľadnom laku. Vo vnútri ponúka čitateľom zážitok v podobe reálne stvárnených ilustrácií Jána Kurinca a Jany Tonkovičovej.
Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Pre deti od 9 rokov

Illustrations © 2019 by Ján Kurinec & Jana Tonkovičová



Podrobnosti

  • Počet strán: 176
  • Formát: 176 × 246 mm
  • Váha: 656 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-551-6947-7
  • Rok vydania: 2019
  • EAN: 9788055169477