obálka: Fantóm imigrácie

Fantóm imigrácie (2018)

Autor: Dupkala Rudolf
Vydavateľstvo: EXPRES PRINT Prešov
Bežná cena knihy: 14,00 €
Naša cena: 13,30 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Autor publikácie prof. Rudolf Dupkala vysokoškolský pedagóg s vyše 30 ročnou praxou v oblasti filozofie, kulturológie a religionistiky ponúka v druhom doplnenom a rozšírenom vydaní svojej najnovšej publikácie - Fantóm imigrácie nový a originálny spôsob vnímania vzťahu dvoch odlišných kultúr a ich hodnotových systémov, konkrétne kresťanstva a islamu. Publikácia vznikla na pozadí súčasnej vlny migrácie a imigrácie a sú v nej zrozumiteľne vysvetlené základné pojmy (šária, džihád, fatwa a pod.), pričom text je založený výhradne na štúdiu pôvodných textov Koránu a Biblie. Autor si za cieľ kládol zodpovedanie nasledovných otázok: Môžu hodnotovo rozdielne kultúry koexistovať vedľa seba? Ak áno, bude toto spolužitie konfliktné alebo tolerantné?

V druhom vydaní tejto knihy sú doplnené a rozšírené všetky jej pôvodné kapitoly, a to najmä časti venované vymedzeniu pojmu hodnota a reformulácii koncepcie axiologického pluralizmu. Zároveň je tu na interpretačne širšom priestore prezentovaný aj pluralizmus kultúr ako alternatíva pôvodného multikulturalizmu. Ďalej je doplnená časť, ktorá mapuje terorizmus v náboženskom kontexte. Súčasťou tejto novej časti práce sú poznámky o tzv. patológii náboženskej viery, o fanatizme, o religiofóbii, o náboženských koreňoch extrémizmu, atď. Publikácia je rozšírená aj o časť, v ktorej je problém migrácie a imigrácie reflektovaný v kontextoch potreby modifikácie ľudských práv euroatlantickej proveniencie s dôrazom na slobodu myslenia, náboženského vyznania a pod.

Ak patríte medzi ľudí, ktorým dianie v súčasnej Európe nie je ľahostajné, tak táto publikácia by vo Vašej knižnici rozhodne nemala chýbať.



Podrobnosti

  • Počet strán: 272
  • Formát: 150 × 215 mm
  • Váha: 450 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-89353-15-6
  • Rok vydania: 2018
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788089353156