obálka: Budúcnosť, ktorú si vyberieme

Budúcnosť, ktorú si vyberieme (2021)

Autor: Christiana Figueres, Tom Rivett-Carnac
Vydavateľstvo: Aktuell
Bežná cena knihy: 13,90 €
Naša cena: 13,21 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Architekti Parížskej dohody z roku 2015

Klimatická zmena je bez diskusie najnaliehavejší a najzávažnejší problém, s akým sa kedy ľudstvo stretlo. Náš prístup k nemu v nasledujúcich tridsiatich rokoch určí, v akom svete budeme žiť a aký ho odovzdáme našim deťom a ich deťom. Christiana Figueres a Tom Rivett-Carnac, ktorí v mene OSN viedli rokovania o historickej Parížskej dohode v roku 2015, napísali knihu plnú varovaní, ale aj nádeje o meniacej sa klíme a jej vplyve na ďalší osud ľudstva.

Pre našu planétu existujú podľa autorov knihy dva scenáre ďalšieho vývoja. V prvom z nich opisujú, ako by to na zemi vyzeralo v roku 2050, keby sme nesplnili klimatické ciele stanovené v Paríži. Druhý scenár vykresľuje život v uhlíkovo neutrálnom, regeneračnom svete. Klimatickej zmene – ako sa dočítate v knihe – treba čeliť so zdvihnutou hlavou, optimizmom a odhodlaním. Budúcnosť, ktorú si vyberieme nám ukazuje, aké máme možnosti a čo konkrétne musia zákonodarcovia, veľké firmy a každý z nás robiť, aby sme odvrátili katastrofu. Budúcnosť je v našich rukách.

„V živote sa mi do rúk dostalo iba málo takýchto inšpiratívnych kníh. Autori bez obalu predostierajú tvrdú realitu klimatickej zmeny, ale prichádzajú k záveru, že ľudstvo ešte vždy dokáže toto nebezpečenstvo odvrátiť. V existenciálnej hrozbe klimatickej zmeny vidia jedinečnú príležitosť vybudovať spravodlivejší svet a objaviť lepšiu stránku nás všetkých. A čo je vari najdôležitejšie: autori pristúpili k veci prakticky a zostavili zoznam desiatich konkrétnych krokov, ktoré môžeme urobiť, aby sme vybudovali lepší svet pre všetkých obyvateľov planéty Zem. Dúfam, že si vezmeme ich posolstvo k srdcu.“ YUVAL NOAH HARARI



Podrobnosti

  • Počet strán: 200
  • Formát: 145 × 216 mm
  • Váha: 440 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-89873-26-5
  • Rok vydania: 2021
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788089873265