obálka: Petronela Jabĺčková 4: Krokodíl uprostred záhrady

Petronela Jabĺčková 4: Krokodíl uprostred záhrady (2021)

Autor: Städingová Sabine
Vydavateľstvo: Ikar
Bežná cena knihy: 9,90 €
Naša cena: 9,41 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Petronela Jabĺčková je čarodejnica. No nie obyčajná! Má na starosti jablone, a ako sa v takomto prípade sluší a patrí, býva v jablku.

Jeseň je za dverami a Petronela má plné ruky práce. Urodilo sa veľa jabĺk a ju čaká oberačka. Lenže dvojčatá Olívia a Oliver jej prinesú veľmi zlú správu: odporný majster pekár Dengľoš chce kúpiť mlyn. Plánuje zrušiť záhradu a na jej mieste postaviť parkovisko. To hádam ani nemôže byť pravda!

Lenže Dengľoš nerátal s deťmi ani s malou čarodejnicou. Zatiaľ čo jablkoví škriatkovia majstrujú najrôznejšie pasce, aby ochránili záhradu, Petronela, Oliver a Olívia hútajú, ako sa zbaviť Dengľoša raz a navždy. Vymyslia skvelý plán a malá čarodejnica pri jeho realizácii pomôže nezbednými kúzlami...

Sabine Städingová sa narodila roku 1965 v Hamburgu. Od detstva veľmi rada vymýšľala všakovaké príbehy. Po troch knihách o čarodejnici Magnólii vymyslela pre mladších čitateľov novú postavičku, čarodejnicu Petronelu Jabĺčkovú. Toto je už štvrtý príbeh o malej čarodejnici a jej priateľoch a ďalšie dobrodružstvá pripravuje.

Ilustrátorka SaBine Büchnerová sa narodila roku 1964 vo Wuppertali a pred štúdiom komunikačného dizajnu vo Wuppertali a animácie na filmovo-televíznej vysokej škole v Babelsbergu pracovala ako sociálna pedagogička v detskom domove. Ilustrovala celý rad kníh a vydala aj vlastné obrázkové knihy. Jej práce už získali celý rad ocenení.

Pre čitateľov od 8 rokov

Z nemeckého originálu preložila Eva Budjačová.



Podrobnosti

  • Počet strán: 176
  • Formát: 150 × 222 mm
  • Váha: 326 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-551-7882-0
  • Rok vydania: 2021
  • EAN: 9788055178820