obálka: Pandémia hoaxov

Pandémia hoaxov (2021)

Autor: Oravský Roland
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Bežná cena knihy: 15,90 €
Naša cena: 15,11 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Hoaxy, dezinformácie a informačný chaos sú súčasťou našich životov. Počas pandémie Covid-19 ich vplyv ešte vzrástol a stal sa tak ešte nebezpečnejší.

Skupina lekárov a ďalších odborníkov bojujúcich proti hoaxom a nezmyslom v medicíne, známa ako Lovci šarlatánov, spolu s autormi z oblasti sociálnych a ekonomických vied v tejto knihe poukazujú na najrozšírenejšie z nich. Rozoberajú najpopulárnejšie témy, ktoré sa stali zároveň najčastejším terčom dezinformácií. Približujú metódy liečby a prevencie COVID-19, podrobne rozoberajú tému očkovania a vývoj vakcín. V textoch upozorňujú na chyby a prešľapy autorít a politikov, mapujú tiež situáciu v okolitých krajinách a vo svete.

Aká bola cesta vírusu a ako sa vyvíjala pandémia? Ako sa jej vplyvom zmenili naše životy, pracovné a spotrebiteľské zvyklosti i celá spoločnosť? Ktorým ekonomickým oblastiam ukázala nový smer? Potrebujeme poznať odpovede na tieto otázky, aby sme boli na podobné situácie lepšie pripravení. Aj to je cieľom tejto publikácie.

Roland Oravský (zostavovateľ) – lekár / internista Jana Fialová Kučerová − molekulárna biologička Ondřej Holý − epidemiológ Robert Chovanculiak – ekonóm / analytik Ivana Jochmanová – lekárka / internistka a endokrinologička Markéta Kolečková – lekárka / patologička Tomáš Kriššák – expert na sociálne siete Michal Křupka – imunológ Grigorij Mesežnikov − politológ Martin Miko – lekár / kardiológ Ján Šoltés – lekár / kardioanesteziológ a intenzivista Richard Turcsányi – politológ / expert na Čínu



Podrobnosti

  • Počet strán: 272
  • Formát: 150 × 215 mm
  • Väzba: pevná
  • Rok vydania: 2021
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788082011312