obálka: Proti vetru

Proti vetru (2021)

Autor: Hannahová Kristin
Vydavateľstvo: Lindeni
Bežná cena knihy: 17,99 €
Naša cena: 17,09 
  (zľava 5 %)

posielame do 5-21 dní v závislosti od dostupnosti u dodávateľa


Informácie o knihe

Strhujúci román z čias Veľkej hospodárskej krízy!

Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji.

„Ak sa započúvate, moja pôda vám porozpráva svoj príbeh. Príbeh našej rodiny.“ Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji, zasadený do čias veľkej hospodárskej krízy, keď Amerika bojovala sama so sebou, milióny ľudí boli bez práce a aj pôda akoby sa obrátila proti nim. Texas 1921. Čas hojnosti. Vojna sa skončila, pôda je štedrá a Amerika je na pokraji novej, optimistickej éry. Elsa Wolcottová sa v časoch, keď jedinou možnosťou ženy je manželstvo, považuje za starú a vidí pred sebou pochmúrnu budúcnosť. Všetko sa však zmení, keď sa zoznámi s Rafom Martinellim a jej život naberie úplne iný smer. Keďže má zničenú povesť, jediným riešením je svadba s mužom, ktorého ledva pozná…

Do roku 1934 sa svet veľmi zmenil; milióny ľudí sú bez práce a sucho zničilo Veľké planiny. Farmári bojujú o svoju pôdu a živobytie, úroda je čoraz biednejšia, voda vysychá a zem praská. Na planinách neľútostne zúria prachové búrky. Všetko na farme Martinelliovcov hynie vrátane Elsinho chabého manželstva. Každý deň zvádzajú zúfalý boj proti prírode, boj za to, aby udržali pri živote svoje deti. V týchto neistých a nebezpečných časoch si Elsa – tak ako mnohí jej susedia – musí vybrať jednu z dvoch rovnako bolestných možností: ostať a bojovať za milovanú pôdu, alebo ísť na západ do Kalifornie hľadať lepší život pre svoju rodinu.

Proti vetru je strhujúci román, ktorý nám pripomína časy veľkej hospodárskej krízy a ľudí, ktorí ju prežili – tvrdú realitu, ktorá rozdelila národ a nútila ľudí bojovať o prežitie. Je to svedectvo o nádeji, odolnosti a sile ľudského ducha prežiť navzdory nepriazni osudu. Nezmazateľný portrét Ameriky a amerického sna videný očami nezlomnej ženy, ktorej odvaha a obeta definuje celé generáciu.



Podrobnosti

  • Počet strán: 416
  • Formát: 145 × 230 mm
  • Väzba: pevná
  • Rok vydania: 2021
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788056623497