obálka: Slovensko Komické

Slovensko Komické (2021)

Vydavateľstvo: Ezopo
Bežná cena knihy: 27,00 €
Naša cena: 25,65 
  (zľava 5 %)

posielame do 5-21 dní v závislosti od dostupnosti u dodávateľa


Informácie o knihe

Slovensko Komické je druhou knihou poviedok od najlepších slovenských a českých autorov, ktoré odštartoval zborník Slovensko Noir a ktoré doposiaľ neboli publikované. Prichádza v časoch, ktoré môžeme zvládnuť práve vďaka humoru a smiechu. V tomto multižánrovom projekte však nájdete aj tragikomédiu, trpkosť, čierny humor, smiech cez slzy a príbehy o časoch minulých, súčasných, o vzťahoch, snoch, túžbach či očakávaniach. Dovoľte nám zabaviť vás.

Zakladatelia projektu Judita Hansman a František Lintner, spolu so zostavovateľkou Luciou Lackovičovou, zaradili do knihy tridsaťpäť diel od slovenských aj českých autoriek a autorov. Poodhalili nám tak svoje svety. So štipkou nadsázky, samozrejme. Ak si ich chcete prečítať, siahnite po zborníku poviedok Slovensko Komické, nikde inde ich totiž nenájdete.

„Autorky a autorov, ktorých som oslovila na spoluprácu pri tvorbe knihy Slovensko Komické, som vyberala s prihliadnutím na genézu ich tvorby a štýl. S väčšinou z nich som už predtým spolupracovala, preto som vedela, čoho sú schopní. Texty sú rozdielne, tak ako aj tí, ktorí ich napísali. A rovnako tak sú jedinečné. Originálne. Napísané len pre túto knihu a poskladané tak, aby vami pri čítaní a počúvaní prešli ako vlna. Cez niektoré presakuje fantastika, cudzie svety a sny, cez ďalšie zas tvrdá realita. Prepája ich nejaká forma humoru, nadhľadu či komična. Tvorcovia diel v knihe Slovensko Komické sú známi aj známejší a verím tomu, že po prečítaní tejto knihy zostanú pre čitateľov nezabudnuteľní. A že od mnohých si toho budete chcieť prečítať viac,“ hovorí zostavovateľka obsahu Lucia Lackovičová.

Originálne poviedky vytvorili tajuplný priestor, kde sa rozdielne svety stretávajú niekde na pomedzí komédie a tragikomédie. V tohtoročnej edícii na vás čaká aj bonus s názvom Česko Komické. Poviedky doplnili českí spisovatelia Michal Viewegh a Petr Stančík a spisovateľka Františka Vrbenská, známa najmä svojou záľubou v sci-fi.



Podrobnosti

  • Počet strán: 464
  • Formát: 170 × 240 mm
  • Váha: 1085 g
  • Väzba: pevná
  • Rok vydania: 2021
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788082350084