obálka: Falšovaná pravda

Falšovaná pravda (2021)

Autor: Katharina Nocun, Pia Lamberty
Vydavateľstvo: N Press
Bežná cena knihy: 15,90 €
Naša cena: 15,11 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Jednoduché vysvetlenia namiesto komplikovaného sveta Korona je výmysel farmaceutického priemyslu! Ľudia, ktorí na ňu ochorejú, takto platia daň za svoje hriechy! Alebo: vírus bol umelo vytvorený v tajných laboratóriách v Číne! Konšpiračné teórie sa šíria rýchlosťou blesku nielen na internete a už dlhší čas nepatria medzi žiadne okrajové fenomény. Bežní ľudia sa prostredníctvom nich radikalizujú a prestávajú dôverovať demokracii.

Akú úlohu majú v tomto procese nové médiá? Ako rýchlo sa z každého z nás môže stať konšpiračný teoretik? A ako vieme prekrúcanie faktov odhaliť a ochrániť sa pred manipuláciou verejnej mienky?

Pochopiť fenomén konšpiračných teórií znamená spoznať ich mechanizmus. Autorky knihy Falšovaná pravda analyzujú nastavenie ľudskej mysle, ktoré vedie k viere v konšpiračné teórie a môže ovplyvňovať každodenné rozhodovanie ľudí. Skúmajú pochybné onlinové platformy a opisujú, akú rolu hrá v tomto prípade internet a rôzne sociálne siete. Zároveň odhaľujú našu zraniteľnosť i spôsob, akým sa vyrovnávame s dennodennou záplavou informácií, a ponúkajú návod, ako identifikovať dezinformácie a brániť sa pred šarlatánmi.



Podrobnosti

  • Počet strán: 312
  • Formát: 140 × 215 mm
  • Váha: 410 g
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2021
  • EAN: 9788099925824