obálka: Memento monštrum

Memento monštrum (2021)

Autor: Till Jochen
Vydavateľstvo: Ikar
Bežná cena knihy: 15,90 €
Naša cena: 15,11 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Zahryzni sa do najväčšieho dobrodružstva na svete!

Počuli ste už o krvilačnom grófovi Vladovi Draculovi, o jeho úhlavnom nepriateľovi Van Helsingovi či o nemilosrdných vlkolakoch? Určite áno. Sú však informácie o týchto strašidelných tvoroch pravdivé?

Hlavnou postavou je 589-ročný upír Vlad Dracula, ktorého čaká najťažšia úloha v živote. Zatiaľ čo jeho manželka Selena a dcéra Aima strávia wellness víkend v Paríži s nocľahom v katakombách, musí sa postarať o svoje tri vnúčatá, hoci s výchovou detí nemá nijaké skúsenosti. Prvé spoločné chvíle sa rozhodnú stráviť v knižnici, ktorá je najobľúbenejšou miestnosťou detí v zámku. Najstarší vnuk Rhesus sa ako vždy hrá s mobilom a dievčatá si začnú stavať domček z kníh, a pri tom spadne na dlážku starý fotoalbum. Dievčatá si začnú fotky prezerať a ako prvá im padne do oka tá, na ktorej je yeti. Len čo dedko prezradí, že je to dievča, Rhesusa prestane zaujímať hra v mobile a spolu so sestrami dedka presvedčí, aby im o Yetinke porozprával.

A nielen o nej. Dozviete sa aj o obrovskej hovoriacej rybe s ľudskými končatinami, o múmii, ktorá v skutočnosti nebola múmiou, či o priateľskom vlkolakovi, ktorý chcel byť bubeníkom vo svetoznámej kapele. Celým dejom sa prelína príbeh o neúspešnom lovcovi upírov Van Helsingovi.

Nudiť sa rozhodne nebudete, ba čo viac! Na konci knihy zistíte, že všetko, čo ste si o týchto tajomných monštrách doteraz mysleli, je omyl.

Autor do humorného rozprávania zahrnul aj rôzne bájne bytosti, literárne postavy či historické udalosti, ktoré v deťoch určite vzbudia zvedavosť a budú sa o nich chcieť dozvedieť viac.

Pre čitateľov od 8 rokov

Námet a ilustrácie Wiebke Rauers

Z nemeckého originálu preložila Denisa Stareková.



Podrobnosti

  • Počet strán: 200
  • Formát: 192 × 236 mm
  • Váha: 830 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-551-7926-1
  • Rok vydania: 2021
  • EAN: 9788055179261