obálka: Pod konármi udaly

Pod konármi udaly (2022)

Autor: Chinelo Okparanta
Vydavateľstvo: Inaque
Bežná cena knihy: 18,99 €
Naša cena: 18,04 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Kniha Pod konármi udaly, inšpirovaná nigérijskými ľudovými rozprávkami a vojnou, je príbehom o nebezpečenstvách otvoreného vzťahu a voľnej lásky.

Ijeoma dospieva zároveň so svojou krajinou; narodila sa pred získaním nezávislosti a má jedenásť rokov, keď v mladej Nigérijskej republike vypukne občianska vojna. Pošlú ju do bezpečia, kde stretne iné vysídlené dieťa a zamilujú sa do seba. Pochádzajú z rôznych etnických komunít. Obe sú dievčatá. Po odhalení Ijeoma pochopí, že túto časť svojho ja bude musieť skrývať. Život v lži však niečo stojí. „Chinelo Okparanta rozpráva príbeh o konflikte a kompromise, o láske a moci a o rodine – tej, do ktorej sa narodíme, a tej, ktorú si sami vytvoríme.

Ohromujúca kniha. Nezabudnuteľná.“ Maaza Mengiste „Jedinečný príbeh o paradoxe lásky: možno ju nájsť aj uprostred vojny a vo svete ovládanom násilím a predsudkami.“ Mia Couto„Chinelo Okparanta napísala pozoruhodný a vynikajúci román o vonkajších aj vnútorných vojnách, o prežití a o láske.“ Edwidge Danticat

„Sugestívny príbeh o živote ženy, o rodine a láske a o tom, ako sa stať tým, kým máte byť.“ Justin Torres

Chinelo Okparanta sa odvažuje rozprávať príbeh, ktorý svet zúfalo potrebuje počuť. Pod konármi udaly je surový a neochvejne úprimný román.“ Taiye SelasiChinelo Okparanta sa narodila v Port Harcourt v Nigérii a ako desaťročná sa presťahovala do Spojených štátov.

Uverejňuje poviedky v časopisoch. Jej debut Pod konármi udaly je označený za jeden z najlepších afrických románov roku 2015.



Podrobnosti

  • Počet strán: 320
  • Formát: 135 × 205 mm
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2022
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788082071828