obálka: 2 svety cestovného ruchu na Slovensku

2 svety cestovného ruchu na Slovensku (2022)

Autor: Piteková Jana
Vydavateľstvo: Spolok Slovákov v Poľsku
Bežná cena knihy: 16,90 €
Naša cena: 16,06 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Monografia Jany Pitekovej originálnym spôsobom aplikuje poznatky ekonómie do cestovného ruchu ako jedného z dôležitých národohospodárskych odvetví. Systematicky popisuje dve na seba nadväzujúce historické obdobia, a to od 2. pol 19. stor. do roku 1947 (trhová ekonomika) a od roku 1948 do roku 1989 (centrálne riadená ekonomika). Jedná sa o zásadne rozdielne ekonomické systémy, ktorých podstatu vysvetľuje aj pre laikov zrozumiteľnými komentármi.

Autorka využíva vzácnu symbiózu teoretických poznatkov vysokoškolského pedagóga s vlastnými praktickými skúsenosťami podnikateľky v cestovnom ruchu. Dôležitým kvalitatívnym atribútom monografie je, že nepatrí k samoúčelným prvoplánovým publikáciám, ktoré sa v akademickom prostredí často vyskytujú, ale je premysleným výsledkom dlhoročného skúmania.

Monografia je vhodnou a žiadúcou publikáciou pre školy, ľudí pôsobiacich v tomto odvetví, ale tiež i celý národ. Veď ako môžeme byť na niečo hrdí, keď to poriadne nepoznáme. Slovensko má všetky danosti pre kvalitný cestovný ruch, ale tiež značné rezervy v jeho využívaní. Autorkine dielo bude výborným pomocníkom pri tvorbe tretieho (moderného) sveta cestovného ruchu na Slovensku, lebo niet nad skúsenosti a múdrosť našich predkov a tvorivé úsilie súčasných generácií. Kocky sú hodené....

Autorka prednáša na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Venuje sa ekonómii a cestovnému ruchu, v ktorom spolu s manželom aj podniká. Je mamou štyroch detí.



Podrobnosti

  • Počet strán: 150
  • Formát: 170 × 245 mm
  • Váha: 400 g
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2022
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788381112796