obálka: Alexander Veľký

Alexander Veľký (2022)

Autor: kolektív
Vydavateľstvo: Lingea
Bežná cena knihy: 12,90 €
Naša cena: 12,26 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Alexander Veľký bol geniálny vojvodca, stratég a panovník, ktorý prekročil hranice svojej malej krajiny a vytvoril najväčšiu ríšu, akú kedy svet uvidel. Viedla ho túžba spojiť grécky svet s národmi a kultúrami perzskej ríše v jeden celok. V tomto komikse sa dozviete, ako sa všetko naozaj odohralo.

Alexander III. Macedónsky, ktorého svet pozná pod menom ALEXANDER VEĽKÝ, bol geniálny vojvodca, stratég a panovník, ktorý bol uctievaný ako jeden z bohov… História nešetrí superlatívami, keď opisuje život kráľa, ktorý prekročil hranice svojej malej krajiny na severe dnešného Grécka a vytvoril najväčšiu ríšu, akú kedy svet uvidel. Viedla ho túžba spojiť grécky svet s národmi a kultúrami perzskej ríše v jeden celok. Tento sen však uskutočniť nemohol, pretože jeho ambiciózne plány zároveň vzbudzovali prílišné obavy. Bolo to tak?

V tomto dobrodružnom komikse sa dozviete, ako sa všetko naozaj odohralo. Sprievodný text na konci knihy opisuje podrobnejšie Alexandrov život a metódy, na základe ktorých komiks vznikol.

Poznanie životov velikánov svetových dejín je pre nás cenné najmä tým, že nám otvára cestu k pochopeniu doby, v ktorej žili. Akí však boli naozaj a ako a prečo vstúpili do dejín? Pri práci na tejto knižke sa výtvarníci a tvorcovia komiksov spojili s profesionálnymi historikmi, aby čitateľom spoločne predstavili životné osudy osobností, ktorých odkaz je živý dodnes.



Podrobnosti

  • Počet strán: 56
  • Formát: 222 × 308 mm
  • Váha: 568 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8145-316-8
  • Rok vydania: 2022
  • EAN: 9788081453168