obálka: Recepty pre diabetikov

Recepty pre diabetikov (2022)

Autor: Beňová Zlatica
Vydavateľstvo: Mafra
Bežná cena knihy: 18,50 €
Naša cena: 17,58 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať.

Ukážka

Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: _ 130 g hladkej špaldovej múky _ 130 g hladkej múky _ 80 g kukuričného škrobu _ 30 g masla _ 30 g repkového oleja _ 30 g stévie _ 1 vajce _ soľ _ 3 g prášku na pečenie _ štipka vanilky

Na plnku: _ 40 g sušených fíg _ 400 g mrazených malín _ 50 ml pomarančovej šťavy _ mletá škorica

POSTUP:

1 V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2 Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3 Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4 Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5 Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6 Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7 Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.



Podrobnosti

  • Počet strán: 208
  • Formát: 167 × 235 mm
  • Váha: 652 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8254-063-8
  • Rok vydania: 2022
  • EAN: 9788082540638