obálka: Hviezdna pechota

Hviezdna pechota (2023)

Autor: Heinlein Robert A.
Vydavateľstvo: mamaš
Bežná cena knihy: 16,99 €
Naša cena: 16,14 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Branec z ďalekej budúcnosti prechádza na prahu dospelosti najťažším vojenským výcvikom v známom vesmíre a púšťa sa do boja s najnebezpečnejšími nepriateľmi ľudstva.

Johnnie Rico vlastne nikdy nechcel narukovať, a už vôbec nie do mobilnej pechoty. Teraz sa však snaží zvládnuť nepredstaviteľne tvrdý bojový výcvik s vedomím, že vo vojne medzi Terranskou federáciou a krvilačnými pavúkovcami nielen jeho, ale aj celú jednotku delí od smrti jediný chybný krok.

Keď sa Robert A. Heinlein rozhodol napísať knihu o budúcej ľudskej spoločnosti, ktorá čelí útoku z vesmíru, ešte netušil, že vytvorí kontroverzný bestseller, ktorý bude aj po desaťročiach vyvolávať vášne, získavať prestížne ceny, fascinovať priaznivcov aj odporcov a položí základy nového žánru – vojenského sci-fi. Hviezdna pechota sa navyše stala inšpiráciou pre množstvo ďalších autorov a filmárov. Bez nej by dnešné sci-fi vyzeralo úplne inak.

„Absolútna klasika…Ak chcete dojímavé vojenské dobrodružstvo, je pre vás ako stvorená.“ — All SciFi

„Zatiaľ ju nič neprekonalo.“ — Science Fiction Weekly

„Táto kniha rezonuje dodnes, jej vplyv pretrváva a na obľúbenosti ani kvalite jej neubrali ani najrôznejšie napodobeniny za posledné desaťročia.“ — SF Reviews

„Táto nadčasová klasika predstavuje vrchol Heinleinovej geniality, dnes je rovnako dôležitá ako v čase svojho vzniku... Román s úžasným spádom, ktorý sa nikdy neuchyľuje k lacnému moralizovaniu. Túto knihu si skrátka treba prečítať.“



Podrobnosti

  • Počet strán: 288
  • Formát: 130 × 210 mm
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8268-069-3
  • Rok vydania: 2023
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788082680693