obálka: Ja som smrť

Ja som smrť (2023)

Autor: Carter Chris
Vydavateľstvo: Aktuell
Bežná cena knihy: 19,90 €
Naša cena: 18,91 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Neďaleko losangeleského letiska sa nájde telo dvadsaťročnej ženy unesenej pred siedmimi dňami. Leží na tráve s rozpaženými rukami a nohami od seba, v polohe pripomínajúcej päťcípu hviezdu. Pitva ukáže, že obeť bola mučená a zavraždená mimoriadne vynaliezavým spôsobom. Prekvapenia však nekončia – vrah sa rád hrá a v tele zanechal odkaz. Prípadu sa ujíma detektív Robert Hunter zo zvláštneho oddelenia vrážd polície Los Angeles a takmer vzápätí sa objaví druhá mŕtvola. Spolu s Garciom sa púšťajú do boja s časom v snahe čo najrýchlejšie zneškodniť bezcitného predátora, ktorého ovláda temná minulosť a neuhasiteľná túžba zabíjať – veď napokon, on je SMRŤ…

CHRIS CARTER (nar. 1956) je americký spisovateľ talianskeho pôvodu. Narodil sa v Brazílii, vyštudoval psychológiu so zameraním na kriminál­ne správanie na Michiganskej univerzite. Ako člen tímu kriminálnych psychológov michiganského štátneho zastupiteľstva vypočúval a skúmal správanie mnohých zločincov vrátane sériových a viacnásobných vrahov odsúdených na doživotie. Začiatkom 90. rokov sa usadil v Los Angeles, kde hral na gitare v rôznych rockových skupinách. Po desiatich rokoch opustil hudobnú branžu a stal sa spisovateľom na plný úväzok. V súčasnosti žije v Londýne. Dosiaľ napísal jedenásť kriminálnych príbehov s detektívom Robertom Hunterom. Ja som smrť je jeho siedmy román.

Vo vydavateľstve Aktuell už vyšli jeho predchádzajúce romány Dvojitý kríž, Kat, Nočný lovec, Sochár smrti, Jeden za druhým a Netvor.



Podrobnosti

  • Počet strán: 352
  • Formát: 145 × 227 mm
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-89873-58-6
  • Rok vydania: 2023
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788089873586