obálka: Vyhasnuté sopky

Vyhasnuté sopky (2023)

Autor: Lacika Ján
Vydavateľstvo: DAJAMA
Bežná cena knihy: 19,95 €
Naša cena: 18,95 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Táto kniha nám otvára dvere do sopečnej histórie Slovenska, zameriavajúc sa najmä na obdobie tzv. neovulkanickej éry. Autori nás sprevádzajú geologickými dejinami, ktoré formovali krajinu slovenských Karpát a niektorých nížin v mladších treťohorách a štvrtohorách. Spoznáme nielen sopečné horniny, ako andezity, ryolity, čadiče a ďalšie, ale aj ich význam pre slovenskú prírodu a krajinu. Kniha nás zavedie k atraktívnym turistickým lokalitám, kde môžeme tieto sopečné úkazy obdivovať priamo v teréne.

Kniha Vyhasnuté sopky je súčasťou trilógie Kamenné Slovensko:

Trilógia Kamenné Slovensko:

Vyhasnuté sopky
Bradlá a travertíny
Najkrajšie vrchy

Vrchy, kamene a v nich zhmotnená kamenná krása, ktorá im dáva charakteristický vzhľad a neopakovateľné čaro… Táto úvodná veta je vlastne vyjadrením myšlienky vzniku trilógie Kamenné Slovensko pozostávajúcej z troch jej titulov – Vyhasnuté sopky, Bradlá a travertíny a Najkrajšie vrchy.

Slovensko je v prevažnej miere členitou horskou a kamennou krajinou a kamenné miesta sprevádzajú život jeho obyvateľov a návštevníkov. Viaceré skaly a kamene sú symbolom nielen jednotlivých lokalít Slovenska, ale patria aj k najkrajším cieľom mnohých turistických výletov a trás. Z tohto dôvodu čitateľ nájde v trilógii najkrajšie kamenné miesta nielen z vizuálneho hľadiska, ale aj z turistického pohľadu. Trilógia sa snaží byť tak trochu sprievodcom po kamennej kráse Slovenska a dúfa, že výber kamenných lokalít o tom presvedčí všetkých.



Podrobnosti

  • Počet strán: 160
  • Formát: 168 × 245 mm
  • Váha: 578 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8136-155-5
  • Rok vydania: 2023
  • EAN: 9788081361555