obálka: Osvetľovník matematiky 1

Osvetľovník matematiky 1 (2003)

Prirodzené a celé čísla

Autor: Kolbaská Viera
Vydavateľstvo:
Bežná cena knihy: 5,50 €
Naša cena: 5,23 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Prvá časť prehľadného sprievodcu matematikou ZŠ umožní spriateliť sa s matematikou , pretože veľmi zrozumiteľne vysvetľuje pojmy a operácie a učí žiaka prakticky ich použiť.

Kniha využíva názorné a vysvetľujúce príklady, ktorých riešenie je rozdelené do viacerých krokov tak, aby žiak ľahšie pochopil postup riešenia a súvislosti medzi krokmi.

Po tematických celkoch sú zaradené testy, kde si používateľ môže preveriť úroveň svojich vedomostí. Výsledky všetkých cvičení a testov nájde v závere knižky.

Z obsahu: Pojem prirodzeného čísla Význam postavenia číslice v čísle Číselná os a porovnávanie čísel Zaokrúhľovanie čísel Rímske číslice Počtové operácie s prirodzenými číslami (sčítanie, odčítanie, násobenie, delenie) Deliteľnosť čísel Rozklad čísla na súčin prvočísel Najmenší spoločný násobok Najväčší spoločný deliteľ Pojem celého čísla Porovnávanie čísel Počtové operácie s celými číslami

Osvetľovník matematiky je určený najmä pre žiakov nižších ročníkov II. stupňa ZŠ/žiakov primy, sekundy, tercie 8-ročných gymnázií, ale aj starším žiakom na „oprášenie“ a zopakovanie učiva. Dobrým pomocníkom je aj pri príprave na prijímacie skúšky na osemročné gymnáziá i na ostatné typy stredných škôl. Učiteľom a rodičom poskytuje originálne návody, ako žiakom vysvetliť nejasnosti.



Podrobnosti

  • Počet strán: 168
  • Formát: 148 × 210 mm
  • Väzba: brožovaná
  • Rok vydania: 2003
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788085456561