obálka: POLITOLÓGIA

POLITOLÓGIA (2007)

Autor: kolektív autorov
Vydavateľstvo: Enigma
Bežná cena knihy: 5,50 €
Naša cena: 5,23 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

O čom je táto kniha? + O hľadaní odpovedí na otázky o politológii ako vede, o mieste politiky v riadení spoločnosti, o tom, ako je chápaná občianska spoločnosť, o ľudských a občianskych právach a ich medzinárodnej ochrane, o tom, aké politické systémy spoločnosti boli a sú v súčasnosti, o štáte ako politiku založenom na moci a práve, o formách štátu, o verejnej správe, o občianskych združeniach, o menšinách v politike, o voľbách a volebných systémoch, o medzinárodných vzťahoch a zahraničnej politike, o politickej geografii...

  • O témach, čo ponúkajú možnosti diskusie a polemiky nielen s jednotlivými autormi, ktorí danú problematiku spracovali, ale i medzi čitateľmi knižky.

Komu je kniha určená?

Tebe... ... ak chceš úspešne zvládnuť odpovede na otázky zo súčasného diania na domácej i zahraničnej politickej scéne a objasniť si základné pojmy a vzťahy, ... ak hľadáš základné teoretické informácie o pravidlách organizácie politického života v modernej demokratickej spoločnosti, ... ak máš hlbší záujem o štúdium politológie, či už samostatne alebo v rámci základných kurzov politológie na rôznych fakultách, v rôznych typoch štúdia vysokých škôl.

Politológia ako veda, politika, občianska spoločnosť, ľudské a občianske práva, politické systémy, štát, verejná správa, občianske združenia, menšiny, voľby, volebné systémy, medzinárodné vzťahy, politická geografia. Pre študentov stredných a vysokých škôl, ich učiteľov, politikov, členov samospráv a všetkých záujemcov o veci verejné.

OBSAH +Politológia ako veda +Miesto politiky v riadení spoločnosti +Občianska spoločnosť +Ľudské a občianske práva v politickom živote spoločnosti +Politické systémy spoločnosti +Štát +Verejná správa +Občianske združenia +Menšiny v politike +Voľby a volebné systémy +Medzinárodné vzťahy a zahraničná politika +Politická geografia



Podrobnosti

  • ISBN: 8089132030
  • Rok vydania: 2007
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788081330094