obálka: Dobré miesto na noc

Dobré miesto na noc (2010)

Autor: Liebrechtová Savyon
Vydavateľstvo: Milanium
Bežná cena knihy: 7,89 €
Naša cena: 7,50 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

 Prózy **Savyon Liebrechtovej** sú žensky jemné, plné emócií, dejovo precízne vypracované, so zmyslom pre najmenší detail. Vyberá si celkom tradičné témy – priateľstvo, láska, rodina – a ozvláštňuje ich historickými a politickými presahmi. Dej je naoko predvídateľný, no nečakane naberie celkom iné smerovanie a čitateľ sa až vďaka absurdne zamotanej zápletke dozvie nakoniec nečakanú, hoci hlboko ľudskú pravdu.

 Dejiskom poviedok knihy *Dobré miesto na noc* je zakaždým iné miesto na svete, podľa čoho dostali aj názvy – Amerika, Hirošima, Tel Aviv, Mníchov a Jeruzalem. Ich hrdinovia sa boria so svojím osudom, kráčajú životom v nádeji, že cesty, na ktoré sa vydávajú, a rozhodnutia, ktoré robia, ich privedú k vytúženému cieľu.

 **Savyon Liebrechtová** sa narodila r. 1948 v Mníchove rodičom, ktorí prežili holokaust. Keď mala jeden rok, rodina emigrovala do Izraela. Študovala filozofiu a literatúru na telavivskej univerzite. Od r. 1986 vydala sedem kníh poviedok a noviel (*Jablká v púšti, Kone na diaľnici, Pre mňa je to všetko španielska dedina, O láskach a ďalších koncoch, Ženy z mailového objednávkového katalógu, Suad, Dobré miesto na noc), dva romány (Muž, žena a ďalší muž, Ženy, ktoré poznal môj otec*) a napísala niekoľko drám, napr. hru *Banalita lásky* (o vzťahu židovskej intelektuálky a filozofky H. Arendtovej a jej učiteľa, nemeckého filozofa M. Heideggera), *Freudove ženy* (o zložitých vzťahoch v širšej rodine slávneho psychiatra).


Podrobnosti

  • Počet strán: 171
  • Formát: 145 × 205 mm
  • Váha: 272 g
  • ISBN: 978-80-89178-36-0
  • Rok vydania: 2010
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788089178360