obálka: Nevinní zmätkári

Nevinní zmätkári (2010)

Autor: Zákopčan Marek
Vydavateľstvo: Ikar
Bežná cena knihy: 6,90 €
Naša cena: 6,56 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Smiech je korením života. Vie o tom aj rozprávač príbehu – dvadsaťjedenročný Alex. Ani nevie ako a vhupne s priateľmi do množstva bizarných, komických situácií. S vidinou ľahkého zárobku sa Alex podujme doučovať Xéniu, dcéru miestnych zbohatlíkov. No už pri prvej návšteve honosnej vily vyvolá škandál – prichytí totiž domácu pani s mladučkým susedom. Zmätok v Alexovej duši vystupňuje aj Xénia – je totiž nielen krásna, ale aj bystrá. Alex sa, pravdaže neštandardne, zoznámi s Tinou. Nečakane ho zasiahne Amorov šíp, ale dokáže udržať na uzde vášeň, ktorú pociťuje ku Xénii?
Autor s iróniou a nadhľadom opisuje každodenný život mladých ľudí, ich starosti, pohľad na život a dospelých, prvé lásky, skúsenosti s alkoholom či bujaré žúrovanie. Príbeh Nevinných zmätkárov je plný situačného a konverzačného humoru. Jeho aktérov si obľúbi každý, kto má rád mladosť a život.

ČITATELIA WWW.MAMTALENT.SK O KNIHE

• Palec hore – vtipné, milé, netuctové. Napísané s výbornou znalosťou rodného jazyka...
Dark

• Perfektne prepracovaný štýl, krásne sa pri ňom oddychuje. Naozaj som mala po celý čas pocit, že stojím vedľa Alexa a prežívam spolu s ním jeho peripetie. Páči sa mi, ako sa autor vie pohrať so slovíčkami. A jeho humor – to je niečo úžasné!
Soňa Glendová-K.

• Čaro tejto prózy spočíva aj v tom, že text vyznieva, akoby ho napísal ostrieľaný šedivý spisovateľ, no zároveň je predýchaný mladým duchom... Výborne!
Marcel Páleš


Zaradené v


Podrobnosti

  • ISBN: 978-80-551-2328-8
  • Rok vydania: 2010
  • EAN: 9788055123288