obálka: Predhistória

Predhistória (2010)

Úplná história vývoja života na zemi v obrazoch

Autor: kolektív autorov
Vydavateľstvo: Ikar
Bežná cena knihy: 46,90 €
Naša cena: 44,56 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Predhistória je úžasný príbeh evolúcie života vo všetkých jeho formách, zahŕňajúci históriu Zeme od úsvitu času po objavenie sa človeka. Približuje stovky druhov od drobnej baktérie po desivého tyranosaura a oživuje ich detailnými ilustráciami.

Mladá Zem

Kniha sa začína príbehom ranej histórie Zeme. Opisuje sily formujúce a tvarujúce túto planétu. Sleduje, ako život vznikol, vyvíjal sa a rozrôzňoval, všíma si náhle hromadné vymierania, ktoré vyhubili celé skupiny, a vysvetľuje, ako vedci dokážu štúdiom hornín a fosílií kúsok po kúsku poskladať minulosť.

Príbeh života

Jadro knihy Predhistória tvorí pozoruhodný prehľad profilujúci vyše 500 mikroorganizmov, húb, rastlín a živočíchov. Prostredníctvom ohromujúcich fotografií približuje niektoré z najpôsobivejších fosílií a kostier od výtrusov po dinosaury. Trojrozmerné ilustrácie vytvorené pomocou špičkových technológií a vychádzajúce z najnovšieho vedeckého výskumu prebúdzajú na jednotlivých stranách k životu množstvo zvláštnych a úžasných tvorov. Táto časť knihy je naplnená formami života zo všetkých geologických období od mikroskopických organizmov vyznačujúcich počiatky života pred viac ako troma miliardami rokov po priamych predchodcov mnohých dnes žijúcich druhov.

Objavuje sa človek

Posledná časť knihy ide po stopách evolúcie človeka, ktorý sa stal prevládajúcim druhom na našej planéte. Prostredníctvom detailných ilustrovaných profilov opisuje našich evolučných predkov a sleduje, ako sa ľudia vyvinuli z primitívnych primátov na dômyselných lovcov-zberačov.

Predhistória je ambiciózna publikácia, ktorá ukazuje ohromujúcu diverzitu minulých foriem života na našej planéte tak ako nikdy predtým. Spojenie jasného, odborného textu a pôsobivých ilustrácií robí z tejto knihy ideálnu encyklopedickú príručku pre všetkých. Predhistória je fascinujúca publikácia poskytujúca jedinečný prehľad života na planéte Zem počas miliónov rokov. Obsahuje ohromujúcu zmes 3-D rekonštrukcií, pozoruhodných kostier a úžasne detailných fosílií, pričom čerpá poznatky z najnovšieho vedeckého výskumu na znovuoživenie stoviek pradávnych druhov od najranejších primitívnych foriem života po veľké dinosaury, rané cicavce a napokon prvých ľudí.



Podrobnosti

  • Počet strán: 510
  • Formát: 250 × 300 mm
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-551-2268-7
  • Rok vydania: 2010
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788055122687