obálka: ČIERNA KNIHA KOMUNIZMU

ČIERNA KNIHA KOMUNIZMU (1999)

Autor: Courtois Stephane a spol.
Vydavateľstvo: AGORA
Bežná cena knihy: 22,00 €
Naša cena: 20,90 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Čierna kniha komunizmu zachytáva dejiny a zemepis jednej utópie, ktorá sa pokladala za ideové hnutie v službách pokroku ľudstva, a len čo bola uvedená do praxe, stala sa na celom svete univerzálnym zločinom. Táto zločinná utópia sa volala komunizmus. Komunistická ideológia v skutočnosti zrodila represívny systém krvavého teroru, ktorý sa - či už priamo, alebo nepriamo - inšpiroval zo sovietskej skúsenosti. Jeho dôsledky dobre poznáme. Aj keď si komunistická ideológia - ukrývajúca svoj krvavý teror - získala neskôr, a to predovšetkým na západe, svojich stúpencov, výsledky pôsobenia komunizmu na svete zodpovedajú tomu, čo zachytáva Čierna kniha komunizmu.

Zachytáva ich prostredníctvom faktov, čísel, dokumentov a svedectiev. Predkladá prvú ucelenú bilanciu zločinov komuniizmu z chronologického aj geografického hľadiska - podľa jednotlivých kontinentov a štátov. Obnažuje skutočnosti, ktoré boli desaťročia úzkostlivo strážené v tajných archívoch.

Bilanciu 85 miliónov obetí komunizmu zostavila skupina francúzskych historikov pod vedením Stéphana Courtoisa. Vďaka ich minucióznej práci v nedávno sprístupnených archívoch abstraktná masa obetí nadobúda konkrétnejšiu podobu tragických osudov jedotlivcov.



Podrobnosti

  • Rok vydania: 1999
  • Jazyk: český
  • EAN: 9788096721061