obálka: Prírodoveda 2 pre 1. stupeň základných škôl

Prírodoveda 2 pre 1. stupeň základných škôl (2011)

Pracovná učebnica

Autor: Adame Rút
Vydavateľstvo: Aitec
Bežná cena knihy: 4,04 €
Naša cena: 3,84 
  (zľava 5 %)

Vypredané


Informácie o knihe

Titul je pokračovaním (2.časť) novej 4-dielnej série *Prírodoveda pre 1. stupeň ZŠ* , ktorá zaručuje  obsahovú a metodickú nadväznosťou medzi jednotlivými ročníkmi a súlad s obsahom predmetu podľa najnovších zmien v ISCED1.
 Titul je spracovaný formou pracovnej učebnice  a obsahuje v praxi overené tematické pracovné listy s učivom  usporiadaným v logických, na seba nadväzujúcich a primerane veľkých krokoch . Didaktické spracovanie prírodovedného učiva je na tematických dvojstranách rozsahom prispôsobených vyučovacej jednotke. Graficky rozlíšené základné a rozširujúce úlohy sú zamerané na rozvoj všetkých typov inteligencie (lingvistická, matematická, muzikálna, pohybová, priestorová,  intrapersonálna). Vhodné zaradenie divergentných úloh, ktoré sú bližšie bežnému životu detí, umožňuje  žiakom lepšie uplatniť svoje vedomosti, zručnosti a osobnú skúsenosť. Učebnica navrhuje aj nápadité a realizovateľné projekty, tematické vychádzky a pozorovania, vedie žiakov k ich vhodnej dokumentácii s možnosťou vytvárať žiacke portfóliá. 
Metodická podpora pre učiteľa je priamo na stranách formou krátkych komentárov, podrobné metodické postupy aj s uvedením širších pedagogicko-metodických súvislostí didaktiky predmetu prírodoveda na 1. stupni ZŠ sú v metodickej príručke, ktorá je súčasťou  CD. 
Titul je súčasťou série Prírodoveda  pre 1. stupeň ZŠ autoriek Adame – Kováčiková, ktorá preferuje osvedčené postupy tradičného vyučovania prírodovedy v škole. Ucelená séria zas zaručuje koncepčné, obsahové a pojmové prepojenie učiva prírodovedy v jednotlivých ročníkoch 1. stupňa ZŠ. Súčasťou titulu je multimediálny disk pre učiteľa určený na premietanie na interaktívnej alebo bielej tabuli, ktorý obsahuje multimediálne prezentácie k pracovnej a podrobnú metodickú príručku pre učiteľa. Disk možno získať zdarma ako bonus k objednávke.

Titul ilustrovali akademický maliar Jinřich Prášil, Mgr. art. Jana Stankovianska a Mgr. art. Jitka Petrová.



Podrobnosti

  • ISBN: 978-80-8146-028-9
  • Rok vydania: 2011
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788081460289